Program


Koronázás
2

Koronázás

(Az Utolsó Vonal Művészeti Alapítvány előadása)
A II. Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Fesztivál I. helyezett előadása
Az előadás ideje: 90 perc, szünet nélkül
 több


Marek Modzelewski kortárs lengyel író darabja, a Koronázás, abszurd játék egy részben …másrészben a társadalmi elvárásokhoz való kényszeredett igazodás drámája. A szeszélyes játék a férfi-női szerepek hagyományos, illetve modern felfogásának problematikáját boncolgatja.
A darab főszereplője, Macek, a harminc éves orvos és amatőr fotográfus élete zátonyra futott. Alkoholista apja, elsárkányosodott anyja, bigott katolikus felesége, pénzéhes szeretője egyaránt az ő támogatására várnak.
Van-e kiút a társadalmi konvenciók sűrűjéből? Meg tud-e felelni Macek a mai kor férfi ideáljának? Egyáltalán túléli-e ezt az egészet?
A csavar a történetben, hogy mikor Macek, a bonyodalmak súlya alatt már-már összeroppan, lelki énje, a Király segítségére siet, és a néző is megismerheti egy gyarló férfi védekezési mechanizmusának pszichológiáját. A néző könnyen önmagára ismerhet a főszereplő belső vívódásain keresztül , és a mindennapok szélmalom harcai is humoros színezetet kapnak.
És kész!

A szerzőről:
Marek Modzelewski (1972-) kortárs lengyel író, drámaíró. Eredeti végzetségét tekintve orvos, ma is praktizál. Drámáit előszeretettel játsszák a színházak. Emellett tv sorozatok, forgatókönyvek sikeres szerzője. Több írói díj tulajdonosa A Koronázást, 2004 január 28-án mutatták be, a Varsói Nemzeti Színházban.

Szereplők: Róbert Gábor, Csizmadia Gergely, Szabó Erika, Fejes Rita, Cserje Zsuzsa / Bede Fazekas Annamária, Szemán Béla, Búza Timea, Stubnya Béla, Ficzere Béla / Erdélyi Dániel

Rendező: Erdélyi Dániel

Ajánló


Szeptember végén bemutatom a Fiatal Írók Szövetségének gondozásában megjelenő verseskötetemet. Lesz moderátor, lesz…