Program


RS9 OFF 2019 Pillangó

RS9 OFF 2019 Pillangó

Pillangó (KB35 – RÉV – FAQ produkció)
Előadás hossza 90perc
Egy színész meséli végig Henri Charriére bestsellerré vált regényét. Pillangót elítélik, életfogytiglan töltheti büntetését. A fiatal férfi nem törődik bele az ítéletbe, minden áron szökni próbál.  több

A
fordulatos, fojtogató és lélekemelő szökési sorozatot követhetjük nyomon nézőként, ami több mint tíz évet ölel fel Pillangó életéből. Pillangó, sodró lendülettel mesél, lelkiismeretről, adrenalinról, alvilági alakokról, őrületről, szenvedésről, szexről, az emberi természet, fantázia nyughatatlanságáról. Történetei újabb és újabb történetekbe gyűrűznek, így éli túl az enyészet útját, a fogságban töltött éveket.
A hagyományos narratíva, történetmesélés kereteit kitágítjuk, és a mindent tudó író perspektívája helyett egy jóval személyesebb, asszociatívabb narratívát építünk fel. Ez a beszédmód teret enged az emberi természet csapongó, érzeteken alapuló működésének, miszerint a világ dolgait szabálytalanul, töredékesen, mégis jóval komplexebb módon dolgozzuk fel, mint egy becsületesen megírt regény.
Hívó szavaink a játékosság, lendület, humor. Fontos még az élő, és bejátszott hangokból felépülő kulissza, ami végig kíséri az előadást, atmoszférát, helyszíneket, játszótársat teremt.

Játssza: Balla Richárd

A színpadi változatot írta: Szivák-Tóth Viktor m.v.
Látvány:  Kuti Letícia m.v.
Hang, fény: Bojkovszky Zsolt
Rendezőasszisztens: Bálint Betty
Rendező: Tárnoki Márk m.v.

Ajánló


Azt gondolnánk, hogy ehhez az előadáshoz, amelyben egy hollywoodi film elevenedik meg, akkora…

Láncra vert szavak (Az RS9 Színház és a Neptun Brigád közös produkciója)

Hosszúformátumú improvizáció, két szereplőre, egyszeri és megismételhetetlen Horváth-Töreki Gergely, Horváth Lilla Melinda előadása