Program


RS9 OFF – UN – DEAD

RS9 OFF – UN – DEAD

Április végén rendezi meg az RS9 Színház az II. RS9 OFF független színházi fesztivált melynek keretében 13 társulat mutatkozik be.

A Barboncás Társulat előadása

Lugosi Bélának külön fejezete van az egyetemes filmtörténetben, ő a földkerekség legismertebb magyar művésze három millió Google és ötmillió Yahoo találattal, s nem mellesleg halhatatlan.

Karinthy Gábor sírversének utolsó két sora a kiindulópontja előadásunknak: „A hátán hordta koporsóját, megbotlott és belefeküdt”
Az UN- DEAD című előadás különböző bábtechnikák segítségével idézi meg a 60 éve elhunyt Lugosit. A „haláli színjáték” kilenc animált képben mutatja meg a színész életét, ill. a manipulátor/ bábmozgató – mint halál – hántja le szerepeit a megidézett figurának.

Ez a „halott mosó”, élet és halál ura tisztítja le társadalmi, művészi, emberi szerepeiből a halott Lugosit, hogy megnézze, mi marad alatta.
Lugosi bármennyire tehetséges színész volt, mégis a nagy amerikai álom által rárakódott szerepben – Drakula gróf – ismeri mindenki, ebbe a koporsóba botlott bele, és ott is maradt. Így lett belőle UN – DEAD.

 

Ötlet, játssza, rendező: Kiss Ágnes

Ajánló


Az Anyaszínház előadása. Az előadás az első RS9 OFF fesztivál II. helyezettje. Az…

Végkép (az RS9 Színház és a Formiusz Színház közös előadása)

Felkavaró és provokatív monológ arról, hogyan tud a kor elvárásainak megfelelni ma egy…